Tampondruk

TAMPONDRUK

Tampondruk is een drukmethode, waarmee elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Een van de belangrijkste onderdelen voor de bedrukking is het ontwerpen van een cliché. Een cliché is een metalen plaatje, waarmee fotografisch het ontwerp aangebracht wordt. Dit ontwerp wordt gemaakt d.m.v. verschillende verdiepingen in het cliché te maken. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconen rubber,ook wel de tampon genoemd.

Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. De meeste kunststof artikelen worden door middel van een tampondruk bedrukt. Bij Acryflex maken wij gebruik van een twee kleuren tampondrukmachine.

Tampondrukken is een erg arbeidsintensief werkje. Vaak moet het product uitgepakt worden, voordat het gedrukt kan worden. Hierna moet de pers ingesteld worden en de mal gemaakt worden. Vervolgens gaan alle producten stuk voor stuk onder de tampon. Een bedrukking op een plastic ondergrond droogt meestal snel.

Wij maken gebruik van diverse soorten technieken om verschillende producten te bedrukken. Tampondruk is een techniek die kan worden gebruikt voor allerlei vormen. De mogelijkheden zijn eindeloos, want het is ook voor producten die rond, hol of bol zijn. Dit is de ideale manier om promotie- en industriële producten te voorzien van bedrukking.

 

Tampondruk

Tampondruk

WANNEER TAMPONDRUK GEBRUIKEN?

Tampondruk is een zeer geschikte techniek wanneer zeefdrukken niet mogelijk is. Dit is onder andere het geval bij gekromde en geprofileerde oppervlakken. Deze techniek heeft een hogere resolutie dan zeefdruk. Het geeft bovendien een extra fraai resultaat als de afbeelding op uw product echt scherp moet zijn. Kostentechnisch gezien is tampondruk ook veel interessanter.

Wij hebben de meest uiteenlopende producten bedrukt: van sleutelhangers en notitieboekjes tot glazen en balpennen. De bedrukking met tampon techniek wordt voornamelijk gebruikt voor het bedrukken van kleinere kunststof producten. Veelal zijn dit give-aways en relatiegeschenken. Denk hierbij aan pennen, usb-sticks en andere reclameartikelen.

Of het nu vlakke, ronde, holle of bolle voorwerpen. Of het oppervlak glad of een gestructureerd is, met onze twee-kleuren tampondrukmachine kan alles. En dit zorgt voor vrijwel onbeperkte drukmogelijkheden. Bent u nieuwsgierig naar onze diverse bedrukkingsmogelijkheden? Bel of mail ons uw ontwerp, de grootte van de bedrukking, aantallen en het aantal kleuren. Hierna stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor u op.