PET-G

PET-G

PET-G wordt door ons ingekocht onder de merknaam VIVAK®. Vivak® is een co-polyesterplaat en ligt qua technische eigenschappen en prijs tussen acrylaat en polycarbonaat in. Aangezien deze kunststof variant een extrusieproduct is, kent deze daarom nauwelijks diktetolerantie. Verder heeft het glasheldere materiaal een excellente vacuümvorm eigenschappen en een goede slagvastheid. Dit gecombineerd met een een uitstekende bedrukbaarheid, zorgt ervoor dat ontwerpers en reclamemakers in deze kunststof variant veel vrijheid kennen. Het bied de mogelijkheid om transparante displays, shopfittings en automaten van zeer hoge kwaliteit te produceren. Ook is deze variant levensmiddelen geschikt en zeer slagvast. Veel van de PET-G uitvoeringen voldoen aan brandklasse kwaliteit B1. En kunnen hierdoor op plaatsen met hogere brandeisen worden toegepast. Denk hierbij aan winkelcentra, beurzen en winkelinterieurs.

PET-G

Glashelder PET-G

 

EIGENSCHAPPEN
Acryflex heeft de platen niet in alle diktes standaard op voorraad liggen. De levertijd zal 2/3 werkdagen bedragen. De standaard platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, maar de meest voorkomende heeft een afmeting van 2050×1250 mm. De diktes van de platen zijn; 0.5, 0.75, 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5, 6, en 8 mm. We leveren voornamelijk glashelder, ontspiegeld of opaal. De varianten ontspiegeld en opaal zijn niet leverbaar in alle diktes/maten. Vraag hier naar meer informatie.

BEWERKINGEN
Wij kunnen dit materiaal voor u op maat zagen of knippen, frezen, buigen, verlijmen, lasersnijden, vacuüm vormen en voorzien van een bedrukking.

TOEPASSINGEN
PET-G wordt gebruikt voor verschillende branches en toepassingen. Zo zie je het materiaal voornamelijk terug in de kunststofhandel, kunststofverwerking, industrie, glashandel, jacht en scheepsbouw, display, displays maatwerk en de machine fabricage.

Hier worden het voornamelijk bewerkt om te gebruiken voor; displays op maat, machine buizingen, voedselpresentaties, beschermkappen, beglazingen, bewegwijzering en displays.