Acrylaat gegoten plaat

ACRYLAAT GS

Acrylaat, ook wel PMMA, PERSPEX of PLEXIGLAS genoemd, is glashelder van kleur, weerbestendig, gemakkelijk te bewerken en leverbaar in de vormen plaat, blok, buis en staf. Binnen acrylaat zijn er twee verschillende soorten leverbaar, geëxtrudeerd (XT) en gegoten acrylaat (GS). Gegoten acrylaat in plaatvorm kan standaard aangeleverd worden in de maat 3050×2050 mm en zijn verkrijgbaar in de standaarddiktes 1.5, 2, 3, 4, 5, 6 , 8, 10, 12, 15 en 20 mm. Al onze platen worden aangeleverd met een beschermende folie aan twee zijdes. Geëxtrudeerd acrylaat is over het algemeen iets goedkoper dan gegoten aangezien deze geproduceerd wordt in grotere volumes. Deze variant is dan ook verreweg het meest verkochte variant.

Acrylaat, Perspex

Acrylaat GS, Perspex

Eigenschappen
Acrylaat, PMMA of plexiglas is over het algemeen transparant, lichtgewicht, weerbestendig, gemakkelijk te bewerken en is daarom een goed alternatief voor glas. Acrylaat is er in twee verschillende varianten namelijk XT en GS. XT is de geëxtrudeerde variant en GS staat voor gegoten acrylaat. XT wordt middels een continu-proces gemaakt. Door deze productievorm kent het nauwelijks diktetolerantie. XT is glashelder maar optisch minder zuiver in vergelijking met GS. Ook is het gemakkelijker te bewerken en iets minder spanningsvrij dan GS. GSwordt per plaat in kleine aantallen gegoten waardoor heel flexibel kan worden ingespeeld op de wensen van de klant. Binnen gegoten acrylaat heb je nog een onderscheid tussen continu gegoten en gegoten acrylaat. Bij continu gegoten is er een geringere diktetolerantie, optisch iets minder zuiver en geringere spanning, maar een grotere maatmogelijkheid t.o. gegoten.

Toepassingen
GS wordt gebruikt voor verschillende branches en toepassingen. Zo zul je ze terugzien voornamelijk bij kunststofverwerkers of handelsbedrijven. Maar ook bij interieur, decorbouw, verlichtingsindustrie, reclame, glashandel, maquette/modelbouw en displaybouw.

Ze worden voornamelijk bewerkt om te gebruiken voor; Decors, displays, meubilair, relatiegeschenken, winkelpresentatie, belettering/signing, beglazing, vitrines, displays op maat, werkbladen, balies of voor plafonds.

Vormen:

 

Download materiaallijst Acrylaat gegoten plaat