Buigen

BUIGEN

Bijna alle thermische kunststoffen kun je buigen of vervormen met behulp van warmte. Om kunststof te vervormen zijn verschillende methodes ontwikkeld in de loop der jaren. Zo wordt er nu voornamelijk gewerkt met een buigbank of een oven. Afhankelijk van de opdracht of wensen van onze klanten.

Bij Acryflex bewerken wij op dagelijkse basis verschillende kunststoffen tot een half fabricaat of juist een eindproduct. Een van de meest gebruikte bewerkingen bij ons is het warm buigen van kunststoffen. Bij het vervormen van kunststoffen leggen wij kunststof platen op een buigtafel. Met deze tafels worden kleine gedeeltes van bijvoorbeeld, Acrylaat of Pet-G verwarmd. Door het verwarmen van deze kunststoffen wordt het materiaal plastisch. Zodra het materiaal plastisch is buigen wij het naar de juiste hoek, zodat deze na afkoeling in de goede vorm zal blijven staan. Het is bij ons mogelijk om meerdere buigingen in een handeling te maken.

Buigen van kunststof

Buigen van kunststof

Momenteel hebben wij bij Acryflex 3 verschillende buigtafels staan. Op deze tafels kunnen wij alle kunststofvarianten buigen tot iedere gewenste hoek. De maximale lengte die wij op de buigtafels kunnen plaatsen is 3 meter. Wij kunnen buigen tot en met een materiaaldikte van 10 mm. Dikker materiaal doen wij op aanvraag. Veel van onze gebogen producten zijn terug te vinden in supermarkten of op de webwinkel Displaysenzo.

Voor het vervormen van groter plaatmateriaal gebruiken wij onze ovens. Deze gebruiken wij met name voor het maken van glasheldere overkappingen of half ronde platen. Voor het vervormen van kunststoffen in de oven gebruiken wij speciale mallen. Bij Acryflex hebben wij in de werkplaats 2 ovens staan. Hierin worden de kunststof platen verwarmd tot ze plastisch zijn. Zodra dat het geval is, worden de platen op de mal gelegd en bewerkt tot ze helemaal afgekoeld zijn.