Acrylaat XT plaat

ACRYLAAT XT

Acrylaat XT, ook wel PMMA, PERSPEX of PLEXIGLAS genoemd is glashelder van kleur. Het is weerbestendig en gemakkelijk te bewerken. Het is leverbaar in de vormen plaat, blok, buis en staf. Het plaatmateriaal wordt standaard aangeleverd in de maten 3050×2050 mm en zijn verkrijgbaar in de diktes 1.5, 2, 3, 4, 5, 6 , 8, 10, 12, 15 en 20 mm. Al onze platen worden aangeleverd met een bescherm die aan twee zijdes strak op de platen geplakt zijn.

Acrylaat, PMMA

Acrylaat XT, PMMA

 

Eigenschappen
Acrylaat, PMMA of plexiglas is over het algemeen transparant, licht van gewicht, weerbestendig, gemakkelijk te bewerken en dat maakt deze kunststof variant een goed alternatief voor glas. Het is verkrijgbaar in twee verschillende varianten namelijk; XT en GS. XT is de geëxtrudeerde variant en GS staat voor gegoten acrylaat. XT wordt middels een continu-proces gemaakt. Door deze productievorm kent het nauwelijks diktetolerantie. Deze variant is glashelder maar optisch minder zuiver in vergelijking met GS. Ook is het gemakkelijker te bewerken en iets minder spanningsvrij dan GS. Geëxtrudeerd acrylaat (XT)is iets goedkoper dan gegoten, aangezien deze geproduceerd wordt in grotere volumes. Deze variant is dan ook verreweg het meest verkochte variant.

Toepassingen
XT wordt gebruikt voor verschillende branches en toepassingen. Zo zul je ze terugzien voornamelijk bij kunststofverwerkers of handelsbedrijven. Maar ook bij interieur, decorbouw, verlichtingsindustrie, reclame, glashandel, maquette/modelbouw en displaybouw.

Ze worden voornamelijk bewerkt om te gebruiken voor; Decors, displays, meubilair, relatiegeschenken, winkelpresentatie, belettering/signing, beglazing, vitrines, of voor bootramen.
Zeer geschikt voor buiten!

 

Vormen: