Polystyreen

POLYSTYREEN

Polystyreen (PS) is de meest gebruikte materiaalsoort als het gaat om promotieproducten. Zelf kopen wij de variant Vikureen® in. Polystyreen is een sterkplaatmateriaal en is zeer gemakkelijk te bewerken. Veel gekozen bewerking bij PS is een bedrukking. Daarom kiezen de meeste ontwerpers en zeefdrukkers voor deze kunststof variant. Displays vervaardigt uit PS kunnen, vergeleken met golfkarton, bovendien tegen een stootje en nemen nagenoeg geen vocht op. Het oppervlak van dit plaatmateriaal is mooi glad en dus een perfecte basis voor optimale zeefdruk resultaten. De platen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, diktes en afmetingen. Bovendien is er een keuze tussen beide zijdes mat en een hoogglans zijde. De platen zijn te gebruiken bij verschillende temperaturen variërend van -10°C tot 70°C (m.u.v.glasheldere variant).

Polystyreen

Polystyreen

EIGENSCHAPPEN
Acryflex heeft voornamelijk de PS variant Vikureen® op voorraad. Ze zijn verkrijgbaar in diverse plaatafmetingen, maar de meest gebruikelijke is van 2000×1200 mm. De dikte van de platen zijn; 0.50, 1, 1.5, 2, 2,5, 3, 4 en 5 mm. We hebben diverse kleuren in ons assortiment met daarin een onderscheid tussen beide zijdes mat of 1 zijde glans, 1 zijde mat. Leverbaar in diverse kleuren, afhankelijk van de gewenste dikte.

BEWERKINGEN
PS kunnen wij voor u op maat zagen, frezen, warm buigen, verlijmen, polijsten en voorzien van een bedrukking.

TOEPASSINGEN
PS wordt gebruikt voor verschillende branches en toepassingen. Zo zul je ze terugzien voornamelijk bij kunststofverwerkers/handel, interieurbouw, industrie, marketing, reclames, signs en graphics.

Ze worden voornamelijk bewerkt om te gebruiken voor; Displays op maat, fotolijsten, aanbiedingen, borden, bewegwijzering binnen, lichtbakken, koelkastbekleding, ESD-toepassingen, caravanbranche en elektrotechniek.

Download materiaallijst polystyreen