Polycarbonaat

POLYCARBONAAT

Polycarbonaat (PC) is een glasheldere kunststof plaat met een hele hoge slagvastigheid. Deze kunststof variant is nagenoeg niet kapotte krijgen. U kunt er bijvoorbeeld met een hamer op slaan, zonder dat deze zal scheuren of breken. Polycarbonaat is sterker dan glas, als je dezelfde diktes met elkaar zou vergelijken, tot 250 keer zo sterk. Dankzij deze eigenschap is PC gemakkelijk toe te passen voor bijvoorbeeld; veiligheidsbeglazing of windschermen. Alle PC platen zijn zeer zuiver, sterk en licht van gewicht. Ook is er sprake van een minimale diktetolerantie, brandvertragend en zijn de platen gemakkelijk te bewerken. PC is toepasbaar, dankzij de brandcertificering, in openbare ruimtes (met uitzondering van een vliegveld). Aan beide zijdes UV bestand en te gebruiken bij verschillende temperaturen variërend van -30°C tot 120°C.

Polycarbonaat

Polycarbonaat

EIGENSCHAPPEN
Acryflex heeft de transparante Polycarbonaat Lexan® platen op voorraad. Ze zijn verkrijgbaar in plaatafmetingen van 3050×2050 mm. De dikte van de standaard (binnen) kwaliteit zijn; 0.75, 1, 1.5, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9.5, 12 mm. Ook hebben we de Exell-D uitvoering UV-beschermend (buiten)kwaliteit in de diktes; 3, 4, 5, 6, 8, 12 mm. Kleuren brons en opaal zijn op aanvraag verkrijgbaar.

BEWERKINGEN
PC kunnen wij voor u op maat zagen, frezen, warm buigen, verlijmen, lasersnijden, polijsten en voorzien van een bedrukking.

TOEPASSINGEN
PC wordt gebruikt voor verschillende branches en toepassingen. Zo zul je ze terugzien voornamelijk bij kunststofverwerkers/handel, interieurbouw, industrie, glashandel, jacht & scheepsbouw, bouw & renovatie, machinebouw.

Ze worden voornamelijk bewerkt om te gebruiken voor; Machinebescherming, veiligheidsbeglazing, overkappingen, ijshockey boardings, winkelinterieur, belettering, displays, voorzetramen, anti-vandalisme beglazing, beglazing, beschermkappen, bootramen. Uitermate geschikt voor buiten!!

Download materiaallijst polycarbonaat