Polijsten

POLIJSTEN

Kunststof platen hebben veel voordelen in hun gebruik. Zo is kunststof bijvoorbeeld slagvaster en gemakkelijker te bewerken dan glas of metaal. Zodra een kunststof platen machinaal bewerkt wordt, zullen er altijd sporen achter blijven. Bij deze sporen is er een onderscheid tussen een zaag en een machineslag. Om te zorgen dat de bewerkte kunststof platen mooi zijn afgewerkt, hebben wij enkele machines om deze glad en glashelder te polijsten.

Een zaagslag is een bewerkingsspoor dat achter blijft na het verzagen van kunststof plaatmateriaal. De machineslag is een bewerkingsspoor van een machinale bewerking zoals frezen. Een zaagslag heeft over het algemeen diepere groeven dan een machineslag.

Om ervoor te zorgen dat de bewerkingssporen niet meer zichtbaar zijn op de zijkanten van de kunststofplaten, worden deze altijd netjes afgewerkt. Dit wordt gedaan d.m.v. polijsten, en deze kunststof bewerking kunnen wij voor u waarmaken.

Wij polijsten voornamelijk de gezaagde of gefreesde randen van PMMA platen. Deze kunnen wij een prachtige glasheldere afwerking geven. Polycarbonaat polijsten wij enkel in overleg.  Wij bieden u zeer fraaie, gladde en licht glanzende randen d.m.v. machinaal diamant polijsten. Met onze polijstmachine wordt materiaal tot grote lengtes verwerkt, met een maximale dikte van 20 mm.

Voor moeilijk bereikbare plaatsen, ronde kanten en gaten hebben wij ook de beschikking over een vlampolijster. Met behulp van zuurstof en waterstofgas wordt een kleine vlam gemaakt, waarmee de randen van de PMMA platen gepolijst worden. Door de verhitting smelt het materiaal en krijgt het een glanzende afwerking. Met deze apparatuur worden ook ronde vormen of binnencontouren afgewerkt.